BuzzadorBLOG

5 februari 2009

Det var en gång en flicka som hade som ledstjärna att vara snäll mot alla människor. Hon ville så gärna att världen skulle bli en ljusare plats och att människorna skulle vara lite mjukare, åtminstone där hon befann sig. Den lilla flickan kämpade hårt. Hon bjöd in människor i sitt liv och ville gärna att dessa människor skulle uppskatta henne som den hon var och förstå varför hon var som hon var.

Hon var ganska naiv och ville så gärna tro att om hon var snäll mot andra så skulle dom vara snälla tillbaks. En del av människorna var snälla, andra var det inte. En del tog all hennes energi och ville sen ha mer. Andra sa inte tack till hennes gåvor som hon kämpat med. Ändå höll flickan en god min utåt. Hennes tankar började däremot att snurra allt fortare. Vad gjorde hon för fel? Varför var folk som dom var mot henne? Hur skulle hon kunna rätta till igen?
Flickan började sova sämre om nätterna.

En dag bestämde sig flickan för att det var dags att sätta ner foten. Hon började fundera. Hur kom det sig att så många av hennes vänner inte var annat än luftslott? Vilka i hennes omgivning skulle finnas där för henne när och om hon verkligen behövde det? Vilka i hennes omgivning ville hon umgås med? Hon funderade på vem av alla i hennes närhet som ville sitta ner och prata och ta en kopp kaffe tillsammans med henne. Vem ville veta mer och vara intresserad av henne?

Flickan kom fram till att hon faktiskt var en ganska bra människa men att hon var tvungen att inse att alla människor faktiskt inte var lika vänligt inställda till livet som hon själv var. Hon kom fram till att det faktiskt inte spelade någon roll om hon valde att slå knut på sig själv om det inte fanns någon som skulle ha nytta av det. Flickan beslöt sig för att hon skulle försöka göra sådant som kändes bra för henne. Inte sådant som skulle hjälpa alla andra.

För flickan var trött på att vara dörmatta. Hon var trött på att alltid göra saker som andra ville. Flickan beslutade sig för att leva sitt liv - inte alla andras. Flickan andades ut. Ut flög tvivlen på sig själv, hennes självkänsla blommade och hon kände sig lugnare än på väldigt länge.

Flickan kunde vara jag, men som i alla sagor överträffar sagan verkligheten.

---------------------------

Senare. Spännande att alla andra ska ha möjlighet att få må dåligt utom jag. Kul att ni läser, men fegt att vara anonym. ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill du ha lite bröd till whinet eller? Suck.

Jenny sa...

Spännande att alla andra ska ha möjlighet att få må dåligt utom jag.
Kul att ni läser, men fegt att vara anonym. ;)