BuzzadorBLOG

3 augusti 2008

Jennys Citron- och Kardemummakaka med chokladfrosting
175 grader i ungefär 35 minuter

75 g Smör
1 dl Socker
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Malen Kardemumma
Saften + Det gula från en halv vältvättad citron
1 dl Vatten eller Mjölk

Laga till som en vanlig sockerkakssmet. Vispa ägget pch sockret vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och sedan smör och vatten/mjölk. Smöra en rund form med avtagbara kanter och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen i ungefär 35 minuter och låt den svalna.

Chokladfrosting (något ändrat från Leias kokbok)

60 g Mjukt Smör
3 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
½ dl Kakao
100 g Mjukost av Philadelphia-typ
2 msk varmt kaffe

Blanda ihop allt utom kaffet till en slät smet. Häll i kaffet och blanda om igen. Häll över frostingen över den någolunda kalla kakan så att den täcks helt av chokladsmeten. Låt kakan vila till dagen efter i kylen och servera sedan till en kopp kaffe - eller fem. ;)
----------------------------------------------------------

Ja, lilla Jenny älskar att laga mat och baka. Jag är en sån där mattok som inte kan låta ett recept vara precis som det står, utan anser att det alltid finns utrymme att göra ändringar. Hoppas att ni uppskattar det här receptet. Det skulle vara roligt om det kom till användning.

Inga kommentarer: