BuzzadorBLOG

8 januari 2009

Kinesisk astrologi

Spännande det här med att vilken tid vi föds kan ge besked om hur vi kommer vara som människor. Sen om man tror på det eller inte, det är en annan femma. Ändå tror jag mer på den kinesiska astrologin än vår västerländska. Jag kollade runt lite och hittade en sida som handlar om den kinesiska astrologin. Därifrån har jag även kopierat in de fakta som kommer...

Jag är född i april 1980 och enligt dessa fakta är jag en guldapa.



"På plussidan står att Apan är mycket klok, högaktar kunskap och har förmåga att till synes utan minsta besvär resonera sig fram till lösningar på också de mest komplexa problem. Apan är väl medveten om vilka belöningar denna värld har att erbjuda och att de uppnås genom makt och rikedom. Han är inte den som tar till svärdet för att nå sina mål, utan använder sig i stället av sin logik, sin intelligens och sin intuition, som verkar säga honom när tillfället är det rätta att handla. Den i högsta grad charmiga och fyndiga Apan är fåfäng som få, något vi undantagslöst förlåter honom."

"Apan är också kunskapstörstande som få. Oavsett om det är något reklamskräp som just dunsat in genom brevlådan eller den senaste kritikerbelönade romanen, läser Apan det skrivna med stor entusiasm och ofta utan så mycket som en vink om vad han tyckte. För Apan är kunskap helt enkelt något att lagra för eventuellt framtida behov. Moraliska aspekter är inte hans bord. Och aptiten efter nya erfarenheter gör att Apan provar allt åtminstone en gång."

"Inom handel, humaniora och vetenskapligt arbete utgör Apan en formidabel motståndare, tack vare sin kombination av minnesgodhet och ett tillmötesgående uppträdande, tillsammans med en outsläcklig lust för nya erfarenheter. Men trots sitt anmärkningsvärda minne och sin stora kunskapstörst är Apan sällan den som tar initiativet."

"Så snart Apan bestämt sig för hur han ska agera, måste han handla genast. Tvingas han vänta överflyttas snabbt intresset på något annat - och han ser till att det alltid finns massor av valmöjligheter. En sak måste dock sägas till Apans försvar och det är att han medger när nederlaget stirrar honom i ansiktet. Inget falskt hjältemod där inte. Fördelen med detta är förstås att Apan bevarar sin handlingskraft och får tid att förbereda ett motdrag."

"Trots alla överdrifter och trots sitt habegär, är Apan en stor människovän som helhjärtat gläder sig åt dina framgångar och verkligen beklagar dina misslyckanden. Och när en Apa kommer på besök, kommer han aldrig tomhänt. Även om det bara är något värdelöst litet smycke eller prydnadssak, så finns det alltid en liten present till just dig. Och när du hittar ett vykort på din dörrmatta från något avlägset hörn av världen, kan du vara säker på att det kommer från en Apa som önskar att du vore där. Apan älskar verkligen att göra någon glad och är alltid lika omtänksam."

Skrattade högt där ett par gånger. Ibland stämmer mycket av det som sägs om apan, det vill säga mig.. men ibland.. tja, då är det ganska rejält åt skogen. :p

I år är det Buffelns år enligt den kinesiska astrologin. Blev faktiskt lite ställd när jag läste följande. Det kan inte bara vara bluff och båg...

"En sak är alldeles säker, detta är inget år för dagdrivare och trendiga modeslavar. Det är heller inget roligt år för arbetsskygga. Nej, Buffelns år är de strävsamma och arbetssamma människornas år. Endast slit och släp belönas - men långt ifrån generöst. Under Buffelns år lönar det sig att tänka på framtiden och planera inför den, att så frön och lägga grundstenar. Om du planerar att bygga upp ett museum eller att publicera en bok i något seriöst ämne, så är detta rätt tidpunkt att sätta igång.

Under året sker många förändringar bland dem som styr världens öde. Det blåser snålt på de politiska höjderna och bara de med verkligt stöd bakom sig kan hålla sig kvar på toppen. De politiker som till sist lyckas få makten - med våld eller genom demokratiska val - biter sig kvar vid den genom att styra med järnhand.

Med undantag för den politiska maktkampen kommer Buffelns år att passera relativt lugnt utan några mer omfattande natur- och svältkatastrofer. Buffeln tillbringar ju mesta tiden ute på åkrarna. Skördarna blir återigen rikliga och möjligheten till en bra dagsförtjänst gör att många vill vara med och dela på kakan. Kärleken däremot har det svårt detta år, som bara har plats för arbete och inget nöje.

Så använd Buffelns år till att skaffa barn, gå in i någon frikyrkoförsamling eller ta dig över Niagarafallen på spänd lina. Och om du frestas att att hoppa över skaklarna, så lyd ett gott råd och låt bli."

Alla citat är från den här sidan.

Ta hand om er...

Inga kommentarer: