BuzzadorBLOG

24 maj 2010

Uppfinnar-Jocke IRL

Ikväll har vi varit och spelat. Mitt ute i skogen hos en man där tiden stått stilla. Där finns en musikaffär som specialiserat sig på dragspel i alla de former. Mannen som äger affären är en skön typ. Han är en verklighetens Skrot-Nisse, talar bred västgötska och älskar att komma på bra lösningar på problem.

Han har, bland annat, gjort en kattmatsautomat. Den ska han använda när katten får vara ensam hemma, så att inte de andra strykarkatterna äter upp maten för hans katt. Således har han konstruerat en maskin, som styrs med hjälp av någon slags timer som portionerar ut maten i lagom mängd. En gång om dagen...

Men kronan på verket måste ändå vara hans självspelande dragspel. Han tog grunden till ett självspelande piano, kopplade in en dammsugare och mekaniken till själva spelet och sedan använder han rullar som är gjorda för pianon till att få hans dragspel att spela. Det är lite av en upplevelse. Han är rätt bright, om man säger så. :)

Annars har jag rätt ont i ryggen - igen. Åkte nog lite för mycket åkattraktioner på sommarland igår och det blev inte bättre av att spela bas sittandes på en hård träpall heller. Men, men.. min rygg och jag får lära oss att samarbeta med varandra.

Hoppas att ni har det gott därute och att ni inte fryser...

Inga kommentarer: